tisdag 24 mars 2009

Proffsig städning? Ja tack!

Nu har vi hallgolv igen, woho! Kanske kan slippa byggdamm överallt alldeles strax. Men det är verkligen på gott och ont, fuktmannen och hans följe tyckte att badrummet ska rivas ut, att det inte var någon tvekan redan första gången dom var här utan att det skulle dömas ut. Men, det är ju LB-hus och försäkringsbolag som fattar besluten och dom tycker inte likadant vilket innebär att vi lagar huset. Så alla som har fuktkänsliga näsor, kom till oss och lukta, ofta!! För nu måste vi hålla ögon och näsor öppna efter sprickor och fukt. Jaja, det är inte optimalt men det ska verkligen bli skönt att ha golv överallt igen, man är ganska trött på damm överallt! Jag tycker att vi förtjänar en storstädning av ett proffs!

På tal om ingenting gick det inte så bra idag heller att lämna Theo på dagis. Han börjar säga nej redan i bilen dit. När vi gick innanför grinden ville han leka i trädgården, så bara dom är ute tror jag det går bra - det har dom sagt med att han är på jättegott humör när dom är ute. Sen var dagiskompis Wilma hur söt som helst. Vi har gjort kollage med familjerna på så barnen ska ha som tröst när dom blir ledsna. När Wilma såg att Theo kom och var ledsen så kom hon fram med hans ark "Theo" sa hon och lämnade fram det. Hur sött var inte det?? Jag vet att hon verkade ha jättetröst av sitt ark när hon var ledsen, satt med det hela tiden.

måndag 23 mars 2009

Var tog våren vägen?

Blev lite deprimerad nyss när jag kollade aftonbladets väder, ska bli MINUS 8 grader på onsdag!! Blev lite lugnare när jag såg att det var på natten, men ändå... kan det inte bli vår på riktigt nu? Med blommor, ljumna vindar och sol som lyser på dammiga nysopade gator, läääängtar!

Måndag

Snart är det dags att hämta Theo från dagis och jag läääängtar. Han blev sååå ledsen imorse när jag lämnade honom så jag var tvungen att gråta en skvätt när jag kom hem, tur att Dennis var hemma. Vi har nämligen haft snickare här idag för att gå igenom vad som ska göras. Imorgon ska dom öppna lite mer både ute och inne för att mäta fukt - sen borde vi få besked om vad som ska göras! På torsdag får vi förmodligen hallgolv ialla fall, men risken är ju att andra golv försvinner. Vi vet ju kontoret t.ex...

söndag 22 mars 2009

Tutgungor och grillat kött!

Igår levererades en av Theos 2-års presenter, en gungställning som kom med farmor och farfar! Jättefin, matchar bilsandlådan perfekt! Och inte nog med att han fick gungor till den också, han fick gungor med tuta! Så nu kommer vi väl driva alla grannar till vansinne. Jag lärde honom att man kan tuta när man vill ha mera fart - tror ni jag kommer ångra det? Molly tyckte mest att hennes tuta var god att tugga på verkade det som!




Och hur snygg är inte jag i dagens outfit??

Senare på kvällen kom Jonas och Cicki över hit för Robinson-afton med grillning. Det var den mest Robinson-anpassade maten vi kunde komma på, ödla lät inte så kul... vet inte om vi tjejer hängde med så bra i programmet dock... men Jonas kan tydligen förklara så det verkar bra! Tror det berodde på att han körde och att Dennis blandade drinkar till oss...?

Säsongens första grillning i vår trädgård!

fredag 20 mars 2009

Sötisar


Ok, ibland är det tungt med två barn tätt. Idag efter några jobbiga nätter har jag varit gråtfärdig av trötthet några gånger - men sen ser man sånt här, det är ju verkligen underbart! Vi har inte hjälpt dom utan dom lekte själva, hur coolt som helst :)

Mollys första gungtur!


Har inte blivit av att Molly har gungat ännu- skyller på vintern. Men idag testade vi och hon tyckte det var jättekul, höll i sig stenhårt och såg ibland vettskrämd ut- men mest blev det skratt!

torsdag 19 mars 2009

Extraenergi, hallå var tog du vägen?

Både Theo och Molly vaknade innan 6 idag, vi MÅSTE verkligen sätta upp gardiner för det är lite jobbigt med tidiga morgnar. Fast, när jag tänker efter så är det ju ganska mysigt nu med för det är så soligt och fint när man går upp och man hinner med mycket! Dessutom kommer Dennis iväg tidigare till jobbet och kan samla ihop flex till sommaren!

Nackdelen är dock att Theo blir jättetrött snabbt igen så rutinerna blir lite lidande - men man måste ju kunna vara flexibel :) Nu sover han för andra gången idag, väckte honom förut så att vi skulle hinna ut och leka lite i sanden innan Emma med Alice, och Susanne kom hit. Första gången jag träffade Alice och det är egentligen en skandal - men bättre sen än aldrig! :)

Nu tror jag min extraenergi tog slut, blev jättetrött helt plötsligt! Lite tv i soffan kanske...

onsdag 18 mars 2009

Underbara sol


Vi har kommit på att Liam och Theo leker mycket bättre ute tillsammans, det är ju perfekt. Nu ska vi bara hoppas att våren kommer igång på riktigt! Visst blir man glad när solen skiner och det är ljust så länge! Förresten hur söt är inte Lucas, när vi träffades i Sofias (Emma och Williams mamma) nya lägenhet igår, vad rörigt det blev :) i alla fall, när vi kommer dit kommer Lucas direkt och börjar prata med Molly, "Molly, Molly" sen går han vidare till Theo och försöker hjälpa honom ta av jackan. Det är ett riktigt välkomnande!

måndag 16 mars 2009

Hemma igen!


58 minuter tog det hem, och då stannade vi inte speciellt mycket tyckte jag. Våra grannar måste tro att Molly är världens suraste unge, hon gråter nästan jämt när vi svänger in på vår gata- idag även när vi började gå. Det är ju väldigt långt från sanningen, att hon är sur alltså. Superglad tjej för det mesta! Nu ska vi göra några sandkakor till, sen när vi kommer in kanske det blir några riktiga också! Att baka alltså.

Promenad hem


43 minuter och 43 sekunder tog det att gå, inte så farligt. Theo var inte ledsen när jag kom utan lekte färdig med sina tog och kom sen och kramade. Nu ska vi se om jag orkar hem, känns lite segt i benen för en otränad två-barnsmamma som jag!

Långpromenad


Tänkte uppdatera om min promenad till dagis. Började i god tid men blev försenad av en blöja. Ytterligare försening pga ledsen Molly i vagnen. Nu har vi god fart i lera och vattenpölar blandat med snöhögar. Min mobil har blivit knäpp med med konstigt musikljud fast nu såg jag att sladden inte satt helt i. Blir roligt att läsa det här sen för jag ser inte vad jag skriver pga sol och skump. Molly sover och nu är jag osäker på om jag går rätt väg...

Promenad i solen?

Ska snart gå och hämta lillplutt Theo, ni läste rätt - jag ska gå! Tänkte att det är så soligt och fint idag och jag kan behöva vara ute lite så jag fattade beslutet att Dennis får ta bilen och jag går. Frågan är om jag kommer orka? Lär ju ta en timme dit ca, det här blir spännande, hoppas solen fortsätter hålla sig framme - läste att det ska bli mulet.

Smälter man som mamma när man säger till sin son att man vill ha en puss, man får den och då säger han: "kram" så man får en kram också? Hur söt som helst!! Det här utspelade sig imorse när Dennis och Theo skulle åka till dagis. Det gick för övrigt inte bättre för Dennis att lämna, Theo var jätteledsen och ropade efter både mamma och pappa.

söndag 15 mars 2009

Är helgen redan slut??

Idag har vi varit ganska duktiga, vi brukar nämligen vara extremt slöa på söndagar, ja - på dom flesta andra dagarna med men kanske lite extra på söndagar. Idag har vi dock hunnit med en del som te.x promenad vid hamnen. Sen när vi kom hem fixade vi i trädgården. Jag byggde t.ex ihop en skottkärra alldeles själv, ja, nästan ialla fall. Jag får erkänna att det gick lite lättare efter att Dennis berättade att jag hade satt "benen" på fel sida, jag visste väl inte att den fanns höger och vänster på en skottkärra! Sen fick jag låna lite styrka av Dennis med så gick det snabbare, men fin blev den och bra var den att köra stenar i.

Det var nämligen nästa projekt, att försöka rensa bort en del stenar från tomten. Vi har "några" stycken som ligger i vägen för det som ska bli gräsmatta. Jag hann väl kratta en sisådär 5 kvadratmeter idag, lervälling är tungt ska ni veta! Tror dessutom att jag är optimist när jag säger att det var 5 jag hann med. Det känns ju ok, tomten är ju bara 2200, det här kommer gå på nolltid! Fast riktigt så illa är det ju inte - vi ska inte fixa så mycket i år, blir ju bara översta platån, man måste börja någonstans! Man blir lite avundsjuk när man ser grannar som har färdig veranda och platåer med fin jord där gräset nog kommer växa upp så fort det blir lite varmare. Speciellt när dom dessutom har hur snygg plattläggning som helst på framsidan. Extra avundsjuk blir man när man ser allt det här medan man själv står i lervälling upp till knäna och krattar sten så svetten rinner... nu låter jag bitter känner jag - menar inte det för jag tyckte faktiskt att det var kul att kratta, eller skönt kanske är rätta ordet. Känns bra att få fixa i sin alldeles egna trädgård!

Nu blir det sova, kanske lite ljudbok - vi har dock en förmåga att somna ifrån den. Är jättekonstigt när man ligger och lyssnar och helt plötsligt är det ett monster där och man har inte en aning om hur det kom dit!

Theo ska till dagis imorgon igen, håll tummarna för att det går bättre än i fredags för det var inte kul! När jag lämnade honom blev han så ledsen och försökte dra ner dragkedjan på min jacka för att jag skulle komma med in. Sen när jag hämtade honom hördes det att han hade gråtit massor, helt svullen i rösten. Han hade dessutom tårar under båda ögonen, det har han aldrig haft förut. När jag satte på honom tröjan snyftade han och pekade på huvudet och lyckades hulka fram "hatt" för att visa att han ville ha mössa och följa med hem. Det var verkligen jättejobbigt, man blir ju krossad som förälder när man ser sånt! Men nya tag imorgon hoppas jag!!

Hoppas ni alla haft en bra helg!

Söndagsmorgon

Innan klockan 10 somnade både Theo och Molly förmiddag, då får ni en idé om hur tidigt vi går upp i den här familjen nu för tiden. Dennis och jag som lätt sov till minst 13 förut. Men jag måste erkänna att det är ganska skönt att komma upp tidigt, speciellt på helgen - man får ju mer ledig tid och så mycket tröttare är man ju inte. Låtsas jag. Jag har ju faktiskt alltid varit trött jämt, så länge jag kan komma ihåg!

Nu blir det titta på Life, dricka té och så är chokladen framme, kanske ska hämta vingummit med? Klockan är ju trots allt 10!

torsdag 12 mars 2009

Vad är väl ett helt och felfritt hus...?

Verkar som LHC vinner ikväll, 4-0 nu och inte mycket kvar, hurra! Märker ni att jag ignorerar förlusterna, känns bättre så :)Ju mer man tänker på mötet idag desto argare blir man på LB-hus. Exempel 1: anledningen till att vi hittat fukt under plasten i köket kunde ju vara att vi har spillt vatten... mmm in under ett skåp under plasten - det är så vi brukar spilla - jag tror att vi skulle komma ihåg om vi hade lyckats få in ett glas med vatten eller liknande där och vält det. Dessutom skyllde han skarvarna på köksgolvet på vår köksö som vi byggt till. Det är bara det att den är byggd av IKEA-skåp som inte väger alls mycket, i så fall skulle man inte kunna ha några möbler på golvet - och hur är det med kyl och frys? För att inte tala om köksbänken som hör till huset... hållbart golv i så fall...


jaja, man blir bara trött och less på hela situationen. IF försäkringsbolag har också roliga idéer, ett förslag ifall vi måste riva badrummet är att vi kanske kan lösa toalett och sånt på annat sätt - t.ex spola med en hink... är ni avundsjuka? Misstänkte det!

Imorgon ska Dennis på kryssning med jobbet så då kommer mamma och myser med oss, hela dagen!! Härligt!

Nu ska jag gå och sova och drömma om hela hus!

Fuktbesiktning

Nu har försäkringsbolag, LB-hus och OCAB (fuktmätare) varit här och kollat, funderat osv. Kontentan är väl att om badrummet måste rivas kommer det ta 2 månader. OCAB aka fuktmannen kommer tillbaka nästa vecka för att borra och mäta i plattan, det är väl lite det som avgör vad som händer sen. Det som är klart är att kontoret ska öppnas upp, och även en liten del i kökets början ska öppnas för att mätas. Sen kan vi komma vidare med hur vi ska gå vidare. Lång väntan, imorgon har det redan gått en månad - och det är inte mycket som har hänt utan Dennis har fått sitta som en spindel i nätet och ringa runt. Man tycker inte att det är köparen som ska få göra allt kontaktjobb när huset bara är 3 månader, ok 4 månader nu eftersom det har gått en månad till.

Nu sitter jag ialla fall med min obligatoriska kopp té medan Molly sover, Theo är på dagis - första gången han är där helt själv, 9-14. Han blev jätteledsen när jag gick, men jag stod och tjuvlyssnade en stund och det verkade som att han blev ok rätt snabbt så jag hoppas det går bra. Dom vill att alla ska göra ett foto-kollage med bilder på familj och vänner så att barnen kan ha när dom blir ledsna. Så det satt vi och klippte och klistrade igår så att han skulle ha det idag - tror att det hjälpte! Vi var lite sega med att fixa det eftersom vi kom på att alla kort är på datorn och alla från tidigare år är redan nedbrända och borttagna - tur att facebook finns :)

onsdag 11 mars 2009

Frankensteins monster

Theo har börjat sätta sig på min rygg och säga typ: iiihiihihii (kan inte stava det). Han leker alltså att jag är en häst, tolkar jag det som. Imorse kröp han dessutom runt på alla fyra och sa voff voff. Så jag antar att han låtsas vara en hund. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det annars, tycker det är jättekul att dom små har sån fantasi - börjar leka lite på "riktigt" nu verkar det som!

Nu ser han dock inte ut som en hund längre utan snarare Frankensteins monster. Han tog nämligen en av korgarna i sin bokhylla och använde som hatt, det gick inte så bra eftersom han trillade när han hade den på huvudet. Resultatet blev en bula i pannan som skulle passa i vilken serietidning eller tecknad film som helst. Dessutom blev det ett präktigt blåmärke med ett sår i, såret är lite taggit efter korgen och ser precis ut som stygnen i Frankenstein - snyggt!

Tropicarium

I måndags var vi på Tropicarium, Kolmården. Theo, Molly och jag åkte dit med Sofia, Micke, Liam och Tilda. Jag kom nämligen på för någon vecka sen att två vuxna och fyra barn borde klara det eftersom vi båda har dubbelvagnar - nu hängde ju Micke också med så det blev ju en bit av en kaka (hmm, låter inte så bra på svenska, är det ens det det syftar på?) Det var jättekul att komma iväg på lite äventyr med apor, ormar, fiskar, krokodiler, hajar och annat skoj som festisar. Lyckades även hålla Theo vaken hela vägen hem i bilen, kändes lite som en bedrift med tanke på hur mycket han och Liam sprang runt och tröttade ut sig! Kul att se grabbarna i action tillsammans, dom höll sams dessutom - fanns inte så mycket leksaker att slåss om!

Hur söt kan man vara Tilda??

Inte så lätt att fånga små två-åringar på kort samtidigt när det finns så mycket skoj att springa runt och titta på, här lyckades jag ialla fall... kom till slut på att det är lättare att filma dom, så det blev någon kortfilm med...

Det finns många vattenfällor - både Theo och Liam tyckte att bada verkade vara ett bra förslag - njaa, vet inte om det är så bra - speciellt inte bland pirayorna som Liam föreslog... (dom lär väl vara ganska mätta, men ändå)

Molly fick mest sitta i vagnen - nästa år är det fyra som springer runt om vi åker på sånt här - spännande!

Djungelpojkarna

måndag 9 mars 2009

Ahaj!

Theo är på dagis, och Molly sover- jag sitter med té, oväntat :) Kommer kännas jättekonstigt att ha Theo på dagis fem timmar sen, ska bli jättekul att få kunna ägna sig åt Molly på ett sätt jag inte har kunnat hittills samtidigt som jag kommer sakna Theo såklart! Låter ju fånigt men det går snabbt att sakna dom små skruttarna, han och jag har ju hängt nästan dygnet runt i två år nu! Jag kommer dock knappt ihåg hur jag lekte med honom när han var lika gammal som Molly, får försöka komma på något så att vi kan ha kul tillsammans... men det löser sig nog, hon är ju ganska kreativ och smart som ni ser ;)


Är det en hund, är det ett barn? En Molly!!


Dennis har förresten pratat med försäkringsbolaget idag, gissa vad dom säger... jo att LB-hus ska fixa! Haha, karusellen är igång... vi vill inte, inte vi heller, men vem????

I eftermiddag blir det Tropicarium med Liam, Tilda & co... ska bli mysigt! Råkade berätta det för Theo innan vi åkte till dagis så han kunde inte sluta prata om ormar, hajar, apor och krokodiler... det blir nog en hit!

söndag 8 mars 2009

Sovmorgon?

Söndag, barnvakt och sovmorgon - och här sitter jag vaken och kan inte sova. Blev ju i och för sig en timmes sovmorgon eftersom både Theo och Molly har fått för sig att vakna halv sju nu för tiden. Det finns kanske en enkel lösning på det för det kan ju bero på det faktum att vi inte har en enda persienn i huset, halv sju är det alltså ganska så ljust här inne nu för tiden... men det betyder ju att vi går mot vår och sommar och snart slipper overaller och vantar!

Nähä, ska nog försöka gå och sova lite till nu! Måste ju passa på när man kan!

lördag 7 mars 2009

Party


Här är vi i Lisas lägenhet. Lite besvikna på att uggla gick vidare, man blir lite chockad. Men vi får glömma det och titta vidare mot nästa vecka. Känner att jag inte har så mycket kul att skriva men en bild måste ju säga mer än tusen ord;-)

Mysafton med party


Kul att få det här sms:et från aftonbladet, som för övrigt tjänade 12kr på mig- lätt värt det! Till sms:et: Slutresultat, Elitserien Slutspel: Linköpings HC-Skellefteå Aik, 4-0 Nice! På kortet ser ni Dennis och min mysmiddag efter shopping i Norrköping. Köpte en klänning som ser ut som en blandning mellan en sopsäck och sjukhus-kläder, nu undrar ni kanske varför jag köper en sån, jo med skärp blev den helt ok tror jag :) nu blir det fest hos Lisa och sen kanske utgång. Nämnde jag att vi har barnvakt i helgen? :)

fredag 6 mars 2009

Snabbare agerande tack!

Nu är Theo-skrutt själv på dagis igen. Idag var det jag som var med och det var full rulle från start. Det gick jättebra när jag sa hej då till honom, han vinkade och sa hej då. Men sen såg en liten tjej att jag gick och blev påmind om att hennes föräldrar gått så hon sprang efter mig och tårarna bara sprutade. Resultatet: Theo såg det och blev jätteledsen han med och sprang efter mig. Så nu sitter man här med en klump i magen eftersom jag inte vet om han är glad eller ledsen. Kramade honom lite men sen fick jag ju gå, usch. Jag tror egentligen att han blev glad sen, men just att inte veta... ska strax åka dit igen!

Det är förresten 3 veckor sen vattenläckan idag, och vi vet fortfarande ingenting! Börjar bli mer och mer irriterade!! Försäkringsbolaget skulle hört av sig onsdags, men inte... tycker det är riktigt dåligt att varken LB-hus eller försäkringsbolaget agerar snabbare!

torsdag 5 mars 2009

Dåliga undanflykter

Så här gulligt var det när Johanna och Wilma hälsade på oss igår...


Wilma och Theo är helnöjda

Idag är Theos morfar här och är snäll. Han följde med Theo till dagis och Molly och jag var hemma så behövde inte Dennis komma hem från jobbet, perfekt. Theo var även själv en stund på dagis och det gick jättebra - hade han blivit arg en gång men det var i något tjafs om en leksak så det hade ju hänt även om någon av oss varit med. Så det här med dagis verkar gå bra än så länge, puh!

Jag borde egentligen lova här att jag ska följa med Jenny och träna på onsdag, har varit lite för många ursäkter nu - igår var nog den sämsta (för födelsedagar, feber och magsjuka är väl ändå ok). Igår var jag på ansiktsbehandling innan och skyllde på att det verkade jobbigt att driva runt en halvtimme-timme innan träningen - är det en dålig ursäkt eller vad? I och för sig så jag ganska mörbultad ut i ansiktet också så det kanske man får skylla på?

Fick en trisslott av söta Frida igår som uppmuntran i all otur, kanske vände turen för jag skrapade fram 25 kr - så hoppet lever ;) Behövs det känns det som! Dennis pratade med LB-hus igår och dom är tydligen lite bortkopplade nu, nu är det vårt försäkringsbolag och rörmokarens föräkringsbolag som för diskussioner - men vi har tydligen samma, så det borde ju vara positivt tycker man - inte lika mycket tjafs om vem som ska stå för vad kan man ju hoppas. Fast lite fegt av LB-hus att försöka koppla bort sig! Det verkar nästan som att golvet blir sämre och sämre för det blir fler fler skarvar inbillar vi oss, undra om det är något som läcker fortfarande? Usch, blir så trött när jag tänker på allt det här - har verkligen ingen lust att behöva packa ut allting, flyttpacka är ju bland det tråkigaste som finns!

måndag 2 mars 2009

Tandläkare och dagis


Har inte ens satt på datorn i dag, inte ofta det händer så jag känner mig lite duktig! Theo var hos tandläkaren idag och fick behålla sin tand, puh! Vi ska hålla koll så det inte blir en blåsa för då är tanden tydligen död och måste bort. Tandläkaren var tydligen ett lite läskigt ställe, tills man fick present- då kunde det inte vara bättre. Theo började också på dagis idag, var rätt lugnt och han verkar tycka det är spännande där, får se hur det är sen när vi ska lämna honom ensam. Jag är ju så blödig så jag kommer gråta floder, blev helt tårig idag när en liten tjej blev lämnad en stund och blev förtvivlad när hon insåg det. Theo behöver nog dagis nu i alla fall, tror han kommer tycka att det är jätteroligt! Nu blir det Stig Larsson-bok, jag är väl sist... På kortet är förresten en present från mormor och morfar, mycket uppskattad!

söndag 1 mars 2009

Turvändartips?

Kände att jag måste summera senaste tidens händelser lite... det går bra för oss nu ;)

  • Idag, Theos tänder - ska till tandläkaren imorgon och hoppas verkligen att det här inte ger några bestående men, undra om vi kommer få en liten trollunge med glugg... så synd om honom!!
  • Punka på Opeln vi lånar av Dennis föräldrar
  • Vår Volvo låter inte frisk
  • Försäkringskassan vill ha tillbaka pengar från i höstas
  • Sjuka en hel vecka för två veckor sen
  • Sjuka en hel vecka för en vecka sen (alla fyra båda gångerna)
  • Trasig fåtölj
  • Telefonen är skum
  • Inställda melodifestivalfester som vi sett fram emot

Hmmmm, det känns som jag har missat något... måste fundera lite till... just det! Nämnde jag vatten under golvet? Nu även i köket, dvs risken är att vi måste riva kök OCH badrum...

Man skapar ju sin egen tur, eller? Någon som har ett tips på hur man vänder den i så fall?

Stackars Theos tänder

Nyköping är en jättefin stad och jag trivs här, men, och det ett stort MEN, det är ju totalt VÄRDELÖST att bo här när det händer något! Theo trillade förut och slog av minst två tänder och en är nu lös och slutade knappt blöda. Då är det Katrineholm som gäller - det är ju skandal. Ok att Nyköping inte största stan i Sverige men en tandläkare och en person som kan ta hand om sjuka barn på kvällar och helger, det är väl inte för mycket begärt?? Såna här saker händer ju alltid på kvällar eller helger av någon anledning, det är så typiskt. Vi kände nog båda två att vi ville ta allt och bara flytta till Linköping, det är jättejobbigt! Stackars lillplutten sover nu, han ser ut som han har varit i värsta slagsmålet med blod runt hela munnen och svullen överläpp och feta fläskläppen på underläppen. Det gör riktigt ont i mammahjärtat när man inte kan hjälpa honom.

Känns förresten riktigt skumt att man ska ringa 112 för att komma till jourtandläkare på helgen, vi hade "tur" att Theo trillade vid 9, för jouren kan man få tag på mellan 10-12 på helgerna, undra vad man gör om man slår sig på eftermiddagen? Dessutom var det helt krångligt att komma rätt först:

Jag: "jag fattade det som att jag skulle ringa hit om jag ska ha tag i en jourtandläkare?"
112: "Nej, då har du ringt helt fel! "

Jag ifrågasatte inte heller eftersom jag tyckte det kändes helt obehagligt att ringa 112, jag som har telefonskräck som det är :) Så jag fick ett annat nummer att ringa, kommer då till en privatperson... hmm... ringer sjukvårdsrådgivningen som säger att jag visst ska ringa 112, så upp på hästen igen och ringa 112. Blir då ialla fall kopplad till tandläkaren, men blir bortkopplad innan jag kommer fram till någon. Så jag får ringa 112 en gång till, blir då kopplad till Stockholm. Ok, erkänner - det var kanske vårt fel (skyller på Dennis som ringde första halvan av samtalet) vi sa väl inte Nyköping, men dels trodde jag att 112 såg vilken ort man ringer ifrån, dels borde dom väl fråga annars. Jaja, fick iallafall ringa 112 ytterligare en gång alltså och denna gång hamnade jag rätt, eller så rätt det kan blir här i Nyköping eftersom jag inte alls vill ringa till Katrineholm egentligen...

Hoppas det inte var alltför många olyckor ute i Sverige idag eftersom jag tog upp fyra 112-samtal...