tisdag 30 juni 2009

Remover


Idag blev det bad i Strandstuviken med Theo och Mollys moster Carina och kusinerna Matilda och Evelina. Verkar dock som Theo börjat trötta på strandliv redan efter en vecka, för han ville hellre stanna hemma och leka med sin nya spis som han fick av dom - och när vi kom till stranden var det en del "åka hem" i början, hur kan det vara möjligt? :)

Ligger i sängen och skriver det här, hör ett tickande ljud, som en äggklocka. Slängde nyligen våran trasiga - obehagligt. Frågar Dennis som sitter vid datorn om han hör det, då slutar det. Kommer dock strax tillbaka och samma scenario upprepar sig några gånger. Är det en bomb? Börjar titta mig omkring, ingen bomb - det är Dennis som skakar sitt ben, som vanligt! Inte konstigt att det slutade varje gång jag frågade honom, killen kan väl inte lyssna och skaka samtidigt! Mer rastlösa ben finns nog inte!

En annan sak, fördelen med av se sorgliga filmer är att man inte har så mycket mascara att tvätta bort sen. Så, dagens make-up remover-tips, Gran Torino!

Logiskt

Konversation med Theo i bilen när vi såg en skåpbil:

Theo: lastbil
jag: det är en skåpbil
T: farfars bil osså skåpbil
jag: precis

sen hade vi en liten diskussion och genomgång om färgerna på våran och farmor och farfars bil och att vår är en volvo

jag: och farfars bil är en opel
Theo: nej, farfars bil skåpbil


Såklart!

måndag 29 juni 2009


I helgen blev det mest sol och bad, och 2-gånger-30-årsfest, mycket trevligt! Så här fint var det när vi gick hem på morgonen. Vi lyckades se soluppgången, var faktiskt jättehäftigt. Tittade ut över vattnet på vackra färger, tittade bort och när vi tittade dit igen var en liten liten bit av solen där- hmm, den var väl inte där förut? Så vi stod och tittade en stund och såg hur solen kom upp över kanten- jättehäftigt! Theo lyckades få fler bett varav ett svullnade upp så han har som en halv bokia-boll i pannan. Den har tydligen spridit sig ner mellan ögonen nu med. Han ser ut som ett litet freak, ett sött freak men ändå :)

torsdag 25 juni 2009

Smart vagn


Shopping till kvällens grill

Lyx


Det har scenariot på en strand och fint väder, för bra för att vara sant? Har precis konstaterat att om man solar topless är det smart att inte täcka över magen- ser lite halvfånigt ut... Och nej, det var inte jag som testade

Ny vana?

Sitter här nyduschad, och barnen sover - äntligen tog jag tag i min plan att gå upp 6 varje morgon så jag hinner något innan barnen vaknar... kanske är lite tidigt att säga att det har blivit en vana med tanke på att det har hänt en gång än så länge... och dessutom kom jag inte upp 6 utan närmare halv 7... det jag däremot lyckades med var att gå på en liten morgonpromenad! Tack vare min nya fina rosa stegräknare som kom på posten igår. Mycket också tack vare Sofia som är sååå duktig och springer och tränar och har sig, jag blev lite inspirerad av henne igår när vi var och badade med kidsen i Stenviksbadet... Theo tyckte förövrigt det var jättekul att springa runt i vattnet och hoppa och sparka. Köpte liknande foppa-tofflor till honom med spindelmannen och dom tog han inte av sig. Han är tydligen lite känslig för stenar och sand så det var tur jag köpte skor han kan bada i :)

Igår kväll kom Dennis kusins Johanna med söttjejerna Elin och Emma förbi under en cykeltur, hade med sig glass och cola - perfekt för mig och barnen eftersom Dennis och Bruno byggde carport hela kvällen! Mycket roligare att ha sällskap!!

Oj, känner att jag svävar ut och att jag dessutom börjar namedropa, bäst jag går och gör mig i ordning istället - ska snart äta frukost hos Cicki! Sen blir det bad igen!

onsdag 24 juni 2009

Fel?

Byte precis från Mumin till p3 och hörde Muminmamman säga en mening, men jag måste ju hört fel? "Oroa er inte fru Filifjonk (?), jag har en joint i handväskan" kan väl inte stämma? Fast vi har ju märkt att det finns mycket konstiga barnprogram, så varför inte? ;)

måndag 22 juni 2009

Midsommar, sol och mygg

Orkade äntligen tömma kameran, jag brukar vara duktig på det men hade inte gjort det sen i april, illa... börjar med lite kort från midsommar, får ta resten sen känner jag...

Börjar med midsommarmys på Fredön, där vi åt sillunch, dansade kring midsommarstång, åt jordgubbstårta och middag. Åt alltså mest hela dagen, och drack - fast jag körde bil just då så jag fick vänta till kvällen då vi åkte vidare till en fest i Stigtomta. Solen strålade hela dagen och det var supervarmt!! Vi hade sån tur!





I Stigtomta var det dock myggfest också, tänk er hur knott kan vara, att det ett tjockt täcke av dom - så var det här fast mygg, hemskt äckligt! Vi kände oss som världens sämsta föräldrar när vi såg Theo dagen efter! Molly hade fått några bett men Theo ser ut som, ja... avgör själva...



Men han är glad ändå... fast en bra skådis är han också, här kom butterminen fram - tror han tyckte den passade bättre till ändamålet eller något :)

Gubbar...

Theo har två traktorer som han tycker om att leka med, båda körs av en liten gubbe... börjar nu så smått fundera på om det hade varit smart att kalla dom något annat än just gubbe. Anledningen? Han har börjat säga "Hej gubbe" till folk på stan, kanske inte alltid går hem... idag berättade han dessutom för två okända "gubbar" att vi skulle hem och äta korv, säkert jätteintressant för alla att veta - men nu vet ni det ialla fall!

Smartkräm

Köpte ny dag- och nattcreme, Nivea... tänkte att jag skulle vara lite duktig och snäll mot mitt ansikte, dessutom glänste burkarna lila, hur ska jag kunna stå emot? När jag kommer hem visar det sig att den var anpassad för hud ca 50år+... där är jag ju inte riktigt ännu, men ok - jag får väl köra ändå... sen upptäckte jag att det på burken står "undvik området kring ögonen"!! Vem, jag frågar VEM?? vill ha en ansiktskräm där man måste undvika ögonområdet, det är ju halva ansiktet och vem orkar stå och dutta in krämen i små fina cirklar och undvika det området?? Men nu får jag väl stå mitt kast och ta slut på burkarna, suck...

torsdag 18 juni 2009

En film tillägnad Dennis


Favoritlåt? Theo började skratta när den kom och pratade om Jonny, dom dansade nog till den sist vi åkte bil tillsammans...


Blev tyvärr inte så långt eftersom Theo gärna ville se filmen själv innan den ens var inspelad, känns det igen ni andra med barn?

lördag 13 juni 2009

Vem behöver pensionsspara?

Att Theo var en expert på att pressa fram gråt, det visste jag - men inte hur bra han är! Molly slog i huvudet för någon dag sen och då lägger sig Theo bakåt på samma sätt som hon hade trillat, jag hann fånga upp hans huvud så han slog sig verkligen inte alls, ändå lyckas han pressa fram lite gråt som eskalerar till en perfekt utförd gråtföreställning... Hollywood nästa?

Molly verkar å andra sidan kunna bli fotbollsproffs, hon är ju inte en hejare på att gå ännu - klarar bara att flytta en fot - men det stoppar henne inte från att sparka fotboll. Hon sparkar den med ena foten så långt hon klarar, sen sätter hon sig på knä och svänger ut benet lite snyggt i en perfekt spark...

Pensionen säkrad för oss med fotboll och Hollywood?

tisdag 9 juni 2009

Första


från vår egna trädgård

måndag 8 juni 2009

Det där med kommunikation...

När Dennis var med Theo hos tandläkaren förra veckan bad jag honom boka en tid till mig med. En av mina visdomständer verkar sitta knas för jag biter mig i kinden hela tiden när jag tuggar, så nu vill jag inte ha den längre... ialla fall, Dennis ger mig lappen och säger: nu har du en tid på måndag... mycket bra tyckte jag, gick upp tidigt tidigt idag för att hinna till min tid 07.40, stressade, sen som jag alltid är. Sätter mig och väntar, och väntar, och väntar... till slut går jag fram och undrar om det verkligen är idag - kollar på lappen 6/7 var tiden - hurra!

Ok, jag borde kanske kollat på lappen mer noga, men eftersom Dennis sa att det var på måndag kollade jag bara tiden. Dessutom är det skönare att skylla på någon annan när man gör fel så här. Och viktigast av allt, Dennis hade tänkt att det var väl i juli hon skulle gå - och säger ingenting!!! Det är härlig kommunikation i vår familj :)

fredag 5 juni 2009

Kvällsro

Nu verkar det som Theo äntligen fått ro och somnat, han har blivit en riktig nattuggla! Dennis är ute med jobbet så jag sitter här vid datorn och målar naglarna, har precis kört en röjning i huset med, vi behöver det väldigt ofta märker jag. Har dessutom en tvätt i tvättmaskinen - vilket fredagsfirande det är här ikväll!

Imorgon blir det kalas hela dagen, först ska vi fira Ellen som fyllt två, hurra! Och på kvällen blir det fest för Jonas som fyllt 30, hurra hurra! (det förtjänar ett litet extra-hurra) Dessutom är festen lite kombinerad inflyttningsfest om jag inte har missförstått det hela, ska bli kul att se Cicki, Jonas och Valles nya lägenhet som dom dessutom renoverat och byggt om - händig liten familj!

Nu blir det ett lager nagellack till, och Lie to me tror jag minsann... den obligatoriska te-koppen (fylld med kvällsro, lät nyttigt) sitter ialla fall som fastklistrad mellan händerna...

torsdag 4 juni 2009

Pedant?


Theo verkar vara mer pedant än sina föräldrar?

Förtroende

Möblerade om i Theos rum nyss. Hans säng stod precis i glipan mellan rullgardinen och väggen så det det lyser på honom när han ska sova... nu blir det kanske bättre...

Ialla fall, min son har inte så mycket förtroende för mig, när jag började flytta möbler började han tjata: "vänta pappa, vänta pappa"... känner mig lite förolämpad, mammor kan också flytta möbler...

Det var ialla fall roligt att åka i sängen och fåtöljen när dom flyttades!

SMHI-Malin

Åhh vad jag blir trött på att det är kallt, regn, VIND och rusk! Jag vill ha som i helgen, fast utan kalla vindar (har kommit på att det är nackdelen med läget på vårt hus, utsikten är underbar men med den kommer tydligen en kall vind...fast frågar man andra som var här i helgen är det nog bara jag som klagar på kalla vindar, jag är kanske lite extrem vad det gäller att frysa)! Är så tråkigt att behöva frysa om man ska gå ut och gunga och leka i sanden, kan vi inte bara få dra på oss skorna och mysa ute!

Ok, ska inte gnälla mer nu, och så ska jag kanske sluta skriva om bara väder - blir värsta SMHI-bloggen det här, fast utan väderleksrapporter... fast det är klart, när dom går igenom vädret på tv säger dom ju alltid (av någon märklig anledning) vad det har varit för väder också, så jag kanske passar in där ändå...

måndag 1 juni 2009

Firar


Molly somnade ifrån sin utlovade första tårtbit igår, så vi fick kompensera idag med en kaloribomb.

Mer


av sånt här väder vill jag ha...

Nyhetsuppdatering


Jag har precis fått höra, av säker källa, att Molly tagit sitt första steg!

Grattis Molly!


Finaste tjejen fyller 1 år idag! Hurra hurra hurra hurra!