söndag 29 november 2009

Lördagskvällsshopping och ljussvärd

Igår var det städning och adventsfix för hela slanten, satt bara ner hemma för lunch och middag - inte ofta det händer... på förmiddagen var vi och lekte med delar av majmammorna, kul att se barnen slå runt i en gympasal, spelades hockey, klättrades i ribbstolar och busades till max.

På kvällen åkte jag, Theo och Molly till Citygross och handlade - snacka om vuxenpoäng att handla en lördagkväll, eller kanske bara sorgliga poäng? Var ialla fall inte ensam där, Jenny kom nästan exakt samtidigt. Hon hade dock lyxen att vara utan barn, tur för mig för hon räddade min shopping. Jag gjorde nämligen misstaget att ta en "bilvagn" (alla med barn vet nog vad jag menar..?) fick nämligen för mig att den hade en stol för ett extra barn ovanför själva bilen, men så är ju inte fallet vilket innebar att jag hade två barn som slogs om bilen, Theo fick gå bredvid med resultat att han själv kunde välja att gå till leksakerna. Ungefär där bestämde jag mig för att byta till en vanlig vagn så att jag kunde "tvinga" med mig båda barnen. Då var Molly redan halvvägs ur bilen för att kolla leksaker hon med. Ganska mycket skrik och arga miner när jag försökte få med mig småttingarna ut igen för att byta vagn. Där uppenbarade sig Jenny som en räddande ängel, tittade på leksaker med Theo så att jag kunde springa ut och byta vagn med Molly - tack tack tack!!

Efter det gick det mycket bättre att handla, Theo var ganska nöjd över att titta på leksakerna en stund så han följde snällt med vidare, lite läskigt bland alla julsaker som är staplade högt högt bara eftersom han gärna ville titta på allt, och känna på dom.... men det gick bra - vi hade inte sönder en enda grej och resten av shoppingen gick rätt smidigt! Tack igen Jenny!

Dagens citat, från McDonalds:

"åhh, den killen har fått ett dubbelt ljussvärd, hoppas vi också får ett sånt!"

och nej, det var inte Theo som sa så utan Dennis... vilken tur att vi fick två...

onsdag 25 november 2009

Fötter kan vara bra att ha

Theo lekte nyss med lego, en sån legogubbe som kan köra t.ex. en traktor, ni vet en sån som har en fyrkantsbit istället för ben till kropp. Så här lät det:

"jag har inga fötter, jag vill ha fötter, jag ska köpa fötter"

tisdag 24 november 2009

Typiskt...

Saker som jag tror bara händer när man är själv hemma eller är två men den ena ligger nyopererad i sängen och inte kan hjälpa till: man byter bajsblöja på sin son, dottern tittar på, ska härma, drar av sig blöjan, sätter sig på huk och börjar kissa på golvet... eftersom hon sa "bassa" samtidigt får jag väl vara glad att hon inte verkar veta skillnaden på dom två sakerna...

Mysig tisdag


Hann vara lite kreativ trots vab för Molly. Nu mår hon bättre så jag hoppas på jobb imorgon!

torsdag 19 november 2009

Sprut-rotavdrag?

Så, nu är 3/4 i familjen vaccinerade. Var ett hemskt ställe dom hade anordnat, kändes lite som en krigszon light - var skönt att komma därifrån. Theo och Molly var jätteduktig och grät lite bara när det stack - trodde jag skulle få kämpa med Theo för han är lite känslig när det gäller nya saker, ganska försiktig. Han fick sitta i mitt knä och titta på när dom stack mig så att han såg att det inte var farligt. Sen blev det hans tur och sen Molly. Än så länge verkar dom må bra, fast jag fick knappt ta av Theo byxorna vid läggdags - fick byta supersnabbt till pyjamasbyxor. Stackarn är väl nu förstörd för livet och tror han ska få en spruta varje gång han tar av sig byxorna...

Idag när jag hämtade dom så kom jag precis när Theos avdelning kom in på Molly (dom har sammanslagning på morgnarna och kvällarna) och då ser jag hur glada dom blev av att se varandra. Theo gick direkt fram till Molly och så kramades dom - underbart!!

Imorgon får jag hem Dennis, puh att det inte var 5 dagar! Allt verkar ha gått bra, han har gått från att inte känna något nedanför bröstet till att ha ont i knät - känns som att det är en normal utveckling :) Pratade med honom för en stund sen och då låg han och njöt av en morfinspruta så just nu har han det lite bra, men ont. Han hade lite panik eftersom han tydligen ska ge sig själv sprutor i en vecka - han som håller på att svimma när någon annan gör det... vi får kanske hyra in någon som kan sånt - ROT-avdrag?

Trollet

Dom har byggt ett litet stentroll på vägen ut till oss och det har jag visat Theo någon gång. Igår glömde jag det och han blev helt förtvivlad så jag sa att trollet ändå sov så det var inte där. Imorse så kom jag ihåg att visa honom.

Theo: "Idag sov inte trollet"

Känner mig lite taskig att lura honom, han tror tydligen på vad jag säger...

En annan lurgrej var det här med spruta, ska gå och ge barnen spruta idag så igår peppade jag och sa superpositivt till Theo att vi ska ta spruta vad kul! Och tyckte JAA! Sen sa jag att han skulle berätta vad vi ska göra för Dennis.

Theo: Pappa, vi ska spruta vatten!

Hmm, han kommer nog bli besviken......

På tal om Dennis, han ska operera sitt knä idag och har sagt att det lät som han kommer stanna över natten. Nu läser jag pappret han fått från sjukhuset och undrar om han har läst det, där står det att han ska stanna FEM dagar?!?!?! Msåte ringa och fråga vad som gäller, jag har fått en chock - snacka om att Dennis kommer få det.......

onsdag 18 november 2009

Kärlek



Spännande


Vad kan vara roligare en trött morgon än att sitta och titta när pappa duschar sig inför operation?

måndag 16 november 2009

Helgen som gått...

Theo och Molly lekte förut att dom skulle iväg, packade påsar med leksaker och sa hejdå. Så vi frågade så klart var dom skulle.
Theo: Tandläkaren
Dennis: Ojdå, har du ont i tänderna?
Theo: Näää, i öronen

Tror äntligen jag har hittat ett kort att ha på mitt VISA-kort, hade tänkt ha någon fint sommarkort med härlig grön bakgrund, men eftersom det är svårt att fånga dessa två illbattingar på samma kort så får jag "nöja" mig med inomhus


Helgen som passerade innehöll besök från Linköping, alltid lika mysigt! Dom hade med sig en stor påse kläder som gudmor-Karin hade fixat från Ullared till småttingarna, 37kr/plagg i snitt, helt ok. Roligt när någon annan har shoppat, lite som julafton eftersom man inte vet vad det är för plagg. Karin hade oklanderlig smak som alltid, visste väl att jag kunde lita på dig, tack :)

Lördagkväll innebar Nisses 30-årsfest, var länge osäkra på om vi skulle gå eftersom vi båda var hemma från jobbet fredag, men har någon fyllt 30 så måste det firas...






Förresten, på tal om ingenting, det är i vanliga fall ganska obehagligt att backa ner från dagisbacke där man knappt ser något, speciellt i dimma och regn, och föräldrar som kommer med småbarn hela tiden. Det är ganska mycket mer obehagligt att göra så, i en bil man dessutom inte litar på, samtidigt som bilen börjar pipa högt och obehagligt. Visade sig vara radion som spelade upp ett larmmeddelande om Valdemarsvik, puh...

lördag 14 november 2009

Myslördag

När det är regnig lördagmorgon, då måste man ha mysfrukost och så blev det här med varm choklad och vispgrädde. Theo spillde en del av sin choklad på golvet och när jag torkar upp tittar han på Molly och säger: "Titta, titta, Molly spillde också!"
Vi: Nej, det gjorde hon ju inte
Theo: Haha, nääää, det gjorde hon inte, jag spillde

Bra att försöka skylla ifrån sig.

Molly visade idag att hon redan lärt sig det här med att försöka spela ut föräldrarna mot varandra och testa den andra om den första säger nej. Hon bad mig om mer choklad och jag sa nej. Då vänder hon sig mot Dennis: Pappa, pappa, mera?

Hon måste lära sig att förfina det lite innan hon lyckas, funkar inte så bra när man sitter vid samma bord...

fredag 13 november 2009

Kurragömma

Scenario som kan uppstå under mysig kurragömma, hela familjen... jag gömmer mig, Theo och Molly i badkaret. Dennis kommer och letar och tycker då det är en smart idé att lite skämtsamt sätta på duschen en halv hundradel. Resultat: Två hysteriska barn.

Får hitta andra gömställen i fortsättningen.

Tjockis

Lagar mat och har det mysigt hela familjen, helt plötsligt, från ingenstans börjar Theo ropa: "Mamma är en tjockis, hahaha, mamma är en tjockis"

Hmmmm....

måndag 9 november 2009

Trött?


Kollade lite kort på mobilen med Theo, ja, ni läste rätt kära vänner, den killen är vaken fortfarande... Hittade det här från i somras, är man trött om man somnar så här när man kommer in från bilen?

lördag 7 november 2009

Lek inte med maten


Det sa jag till Theo. Tittade bort någon sekund, ser sen att Dennis byggt en hamburgehäst med hjälp av tandpetare till Theo. Hoppas den syns på bilden. Vi är verkligen samspelta föräldrar. Undra vem som är den roliga föräldern här just nu. Men ok, det funkade, Theo åt mer...

My Little Pony

Just nu är det My Little Pony-film som går här hemma, erkänner att jag introducerade den... tror den är från 1986 eller något, underbart citat från en film där en av hästarna kanske är en prinsessa:

"Du ska inte äta nu, du ska vara smal"

Undra om såna meningar är vanligt förekommande i nya barnprogram?

torsdag 5 november 2009

Fredagstorsdag


Alltid lika härligt att komma hem och det finns en mysmiddag framdukad. Idag lite speciellt eftersom barnen är i Linköping hos mormor och morfar så vi har lite egentid. Man saknar småttingarna fort, men vi ska nog kunna underhålla oss. Nu har nya tv:n kommit upp på nya väggen också, helt ok! Om nu Dennis bara kan få igång mega-ljudet, åh- tror han lyckades nu!

söndag 1 november 2009

Pyttipanna


Molly letar ut rödbetsbitarna och vägrar äta resten, envis någon?