fredag 29 juni 2012

Klänningtjej

Undrar om den här tjejen kommer bli lika klänningsgalen som sin storasyster? Med Molly är det bara klänning som gäller, och de ska helst vara långa och snurra!

torsdag 28 juni 2012

Fästingspruta

Idag tog fyllde vi på våra doser av fästingvaccin, så nu kan Theo och Molly ta nästa om tre år, blir ju lagom till Smillas första - bra planerat! Jag kan visst vänta fem år och Dennis tog sin förra året så då har väl han fyra år kvar, mycket att hålla reda på! Känns skönt att det är gjort nu, bara Smilla som är oskyddad nu. Theo var fantastiskt duktig, han konstaterade att han ville ta först för det var värre att sitta och vänta. Sen satt han helt stilla och helt tyst - imponerande! Molly gjorde lite mer väsen av sig... jag var rätt duktig och tyst jag med...

Hur gör djur?

Under en promenad för någon vecka sen fick Molly syn på två nyckelpigor på marken, den ena satt på ryggen på den andra: "Mamma, titta! Dom leker hoppla hoppla!"
(När Theo och Molly rider på våra ryggar kallar dom det för "hoppla hoppla")

onsdag 27 juni 2012

Solen skiner!

Idag har vi det helt ok!

tisdag 26 juni 2012

Kom igen Smilla!!

Snart kan du!

onsdag 20 juni 2012

Invigning

Första frukosten på altanen på framsidan, det är äntligen så varmt, soligt och skönt ute! Och då ska jag gå in och städa till midsommar, mindre kul men resultatet blir ju bra!

söndag 17 juni 2012

Firade förresten Ludvig i fredags då det var studentdags - Lund nästa får vi hoppas !

Det är så här man ska se EM-fotboll

Sverige-England, viktigt!!


Ytterligare ett försenat inlägg som inte publicerades när jag ville, suck.. Vi började i alla fall kvällen på Harrys, det gick dåligt för Sverige där så vi bytte till platå, där gick det bättre en stund - sen gick det lika dåligt där...

Jag provade i alla fall en appletini för första gången, i äkta scrubs-anda... Det var väldigt sött!

En av alla första

Första kundvagnsturen gick bra förra veckan!

torsdag 14 juni 2012

Nagellackstips

Tog bort nagellack idag och insåg att det gick mycket lättare om jag målade på ett nytt lager precis innan! Skriver det här så kanske jag kommer ihåg det nästa gång...
Så gosigt! Men jag förstår att jag är trött eftersom jag nyss låg mellan Molly och Smilla och försökte sova

tisdag 12 juni 2012

Gluten

Molly har länge haft ont i magen, först kom det i perioder, var bra långa stunder för att hon sedan hade ont flera dagar på raken. Men nu i vår har hon klagat varje dag, sen är det svårt att veta om hon alltid har ont eller om det blir hennes grej. Men vissa gånger har hon gråtit så då vet man ju att hon inte fått för sig det, dessutom är hon otroligt svullen. Vi var hos en läkare som klämde och kände lite men han tyckte att vi kunde avvakta och menade på att ofta blir det bättre bara man varit hos en läkare. Så det försökte jag spela på och i bilen hem sa jag till Molly att det var ju bra att vi har träffat en läkare som har magiska krafter och som trollat bort allt det onda. "Men mamma, det gör fortfarande ont". Så det funkade ju inte så bra. Ialla fall så kom läkaren på att han hade glömt ta ny längd och vikt på Molly så vi fick åka tillbaka och göra det och då visade det sig att hon hade växt lite mindre än väntat under året som gått. Så då var det bara att åka tillbaka igen för att ta glutenprov. När Dennis anmälde dom i kassan och sa att dom skulle ta glutenprov fick han ett medlidande åååh. Kändes betryggande! På med bedövningssalva och hem en timme för att sedan åka tillbaka för att ta proven. Två stora rör skulle fyllas och det gick inte så bra. Dennis fick hålla fast henne och i första armen fick dom inte ut något blod alls nästan, så det var bara att börja gröpa i andra armen med blodådra som brast och Molly som grät och grät att hon ville hem. Till slut var det färdigt ialla fall och skönt att det är gjort! Hon fick ta proverna på sin födelsedag, kändes lite grymt men vi ville ha det gjort och sen kom vi på att det var rätt bra ändå för resten av dagen var det bara roligt fokus med firande! Hon ville inte prata om det så mycket men på kvällen hörde jag att hon lekte läkare med Theo: "Vi måste nog ta ett blodprov, det här kommer göra lite ont"  -det var väl hennes sätt att bearbeta det hela gissar jag så vi lekte lite så hela familjen.

Så nu väntar vi på svar. Men det lutar nog mot att det inte är glutent för igår var hon på fyra-års kontroll som gick jättebra och då fick dom längden till 103 istället för 100,5 så det verkar som att dom mätt fel första gången och då kanske vi inte hade behövt ta proverna. Men, om det är så så vet vi ialla fall att hon inte är glutenintolerant och slipper fundera på det!

måndag 11 juni 2012

Heja Sverige!!

Helgen som gick var produktiv ned golvläggning och även klinker på plats i förrådet. Det planterades även en del i trädgården och dessutom var helgen fylld av kalas. Igår söndag hade Molly sitt kompiskalas. Full rulle med 13 inbjudna, sjönk ner skönt i soffan efteråt! Just det, en del fotbolls-EM hann vi med också, och ikväll är det Sveriges första match, woho!

Idag är det finaste mammas födelsedag, hurra och grattis på din jämna dag!!! ❤

torsdag 7 juni 2012

Pricken i Smillas mun blev till ett streck, och sen ett streck till bredvid... så jag gissar att det är två små risgryn på gång - dags att få henne att äta mat alltså??

onsdag 6 juni 2012

En av Mollys presenter är nog lika roliga för mor som dotter!

tisdag 5 juni 2012

Vi köpte nya stolar till barnen i helgen, blev naturligt skifte då Smilla fick Mollys, Smillas går till kommande syssling och både Theo och Molly fick nya då den vi köpte var 8 cm smalare än den Theo hade, och cm är något man letar när man har tre barn i baksätet! Av bilden att dömma är stolarna godkända och det är inte fullt lika ångestladdat att få oss in och ut ur bilen :)
Hur mysigt kan man ha det?

Sov Gott!!

måndag 4 juni 2012

Risgryn på gång??

Smilla har en liten vit prick på tandköttet, undrar om det ska bli en tand? Om någon dag vet vi kanske!

fredag 1 juni 2012

Grattis!

Prinsessan fyller 4 år!

Prinsess-paraply till en prinsessa!