fredag 31 augusti 2012

Min skydd för telefonen verkar ligga för kameran som är åt andra hållet, men så här ser det ialla fall ut när vi är på hotellet, innan fix!
Två tjejer kan stöka ner ett hotellrum ganska fort, stort och luftigt är det ialla fall!

torsdag 30 augusti 2012

Sov, Smilla, sov!! Jag tänkte måla kontoret när du sover, kom igen och samarbeta nu!

måndag 27 augusti 2012

Två sekunder senare...

Morgonmys

lördag 25 augusti 2012

Slå sönder glas, missa handtvätt så att favoritklänning går sönder och dra ner blomkruka i golvet, allt inom loppet av en timme - inte ok!!

Vikt-skillnad

I måndags var jag och vägde Smilla och gjorde boel-test - godkänt! Alltid skönt... Det är lite roligt att jämföra barnens vikt med varandra tycker jag, Smilla är nu 9 månader och väger 10.6 kg. Molly var 1 år när hon vägde 10,3kg. Theo, han var 1 år och 11 månader när han vägde 10,8! Tänk att det kan skilja så mycket inom samma familj, och när det kan skilja så här mycket mellan tre barn som kommer från samma gener, då förstår man verkligen att det är svårt att jämföra barn överhuvudtaget!

Hoppsan...

...nu har vi visst anmält oss till Göteborgsvarvet i maj nästa år... det här kan bli spännande! Jaja, jag kan ju faktiskt springa heeela 5 km, det här blir nog iiinga problem alls!

Nu dags att boka hotell till nästa veckas Lady Gaga - hotellrummen försvinner som smör i solsken! Förstår inte!

fredag 24 augusti 2012

Jinx jinx??

Smilla är jätteduktig att inte äta på natten, hon får nappen en gång och vatten en gång! Perfekt! Nu är det dom andra vi ska få att sova i sina sängar, vi har ju testat att Dennis ligger på madrass där inne, men det hjälper inte, imorse när jag vaknade hade jag tre barn omkring mig, mysigt men trångt!

Det man märker är att hon vaknar tidigare! Så vi gick upp  vid halv åtta och så fick hon gröt men sen orkar hon inte längre, så nu sover hon igen efter bara en timme! 

torsdag 23 augusti 2012

Puh!

Som så oftast...

Trasigt trasigt...

Vår kyl har börjat krångla, ibland när man stänger den om man inte trycker till dörren ordentligt går den upp igen. Så igår fick vi ha en rejäl rensning och slänga det mesta - var ganska befriande och nu är den ren och fräsch... vågar knappt säga hur gamla vissa burkar var... men ok, hittade en som gick ut 2009(!!!!) längst bak - hur sjukt är inte det! Oöppnad... (får tillägga att vi visst har städat kylen på dessa år, måste bara glömt kolla datumen eftersom burkarna var oöppnade, men ändå!)

Just det, tv:n har också gått sönder... härligt när dyra saker som är 2-3 år går sönder, hurra!

onsdag 22 augusti 2012

Min fina hjälpreda!


Äntligen regn!

Några som tycker det i alla fall, fast jag håller med - om det inte är varmt kan det lika gärna vara regnmys!

Nu är det dags!

Theo och Molly åt välling på natten tills dom var 2-2,5 år! Det känner jag vore skönt att undvika med Smilla, för det är inte jättekul att gå upp och värma mitt i natten. Så nu har operation "sluta äta på natten inletts", två nätter avklarade och det har gått över förväntan, stoppar i nappen en miljard gånger och till slut ger jag vatten när inget annat funkar (fått vattentips av kompisar, perfekt!). Får för mig att det gick lite bättre i natt så det kanske går åt rätt håll, haha - jinxar jag det om jag skriver det redan efter två nätter! Är förövrigt megazombie efter två nätter med väääääldigt lite sömn, men om det funkar lär det ju vara värt det! Speciellt som jag har bestämt mig för att jag inte ska amma mer. Smilla har två söta risgryn - men de känns mer som sylvassa huggtänder, hon avslutar alltid med ett bett nu för tiden, och då vågar jag knappt kolla om jag har en bröstvårta kvar! Så nu är det dags!

söndag 19 augusti 2012

Gunga för första gången var poppis! Dessutom lärde sig Smilla klappa händerna nu när vi var iväg, stolt tjej... Eller stolt mamma var det kanske!

fredag 17 augusti 2012

Några dagar på Västkusten och Syd-Långö är aldrig fel, i år har vi dessutom tur med vädret, tackar!

måndag 13 augusti 2012

iPaden ville visst inte lägga in kortet till förra inlägget, på Dennis och Smilla... Var bara tvungen att testa att fota med den, utifrån vad man sett i sommar är det väl så man ska gå runt nu för tiden - med stor platta för att ta kort 😃

Här kommer ett annat myskort i stället! (syns att någon blivit attackerad av myggor!)

söndag 12 augusti 2012

OS och mys

Mycket bättre än så här kan man inte ha det. 

lördag 11 augusti 2012

Trappan växer fram

Så uppskattat att vi får kort på hur trappan växer fram!

fredag 10 augusti 2012

Samtal i bilen:
Theo: du kommer inte ihåg allt!!
Molly: JO!
Theo: Nej det gör du inte!
Molly: Jo, du känner ju inte min kropp!
Theo: Du kommer inte ihåg allt för du äter ju aldrig fisk och det är fisk som gör hjärnan braigare!!

Resan hem

Hemresan från Västervik gick smidigt tills strax innan Nyköping då vi fick stanna helt pga en bilolycka. Enligt en lastbilschaufför var det tre bilar inblandade, vi såg bara två sen när vi körde förbi, men kan säkert läsa om det i tidningen i morgon.

Vi stod helt still i säkert minst 20 minuter - det som stör mig i såna situationer är bilar som trots totalstopp börjar rulla förbi alla andra i filen bredvid, hur tänker man då? Tror de att vi andra står i kö för att det är kul? "Äntligen, en kö! Som vi har längtat!" Eller är de så arroganta att de anser att deras tid är så mycket mer värdefull än alla andras? Nåja, ganska obetydliga saker att störa sig på när man står i kö till en bilolycka! Jag var dock inte den enda som tröttnade. Lastbilen bakom oss började bryta sig ut och jag trodde han hade blivit helt knäpp som skulle försöka köra om trots att vi hade stängt av motorerna. Istället körde han ut i andra filen och ställde dig där för att, som han sa, "stoppa alla som har för bråttom".

En annan ganska obetydlig sak att störa sig på är att det är 10 grader natten till 10 augusti och att jag fryser när jag kryper ner under täcket - känns som höst och vi har inte ens haft en ordentlig sommarvärme ännu!

onsdag 8 augusti 2012

Framme i stugan som är mkt fräschare i år!

Minitripp till Västervik

Framme i Västervik, Dennis går ut och blir attackerad av en miljard myggor, just nu känns vi lite som "vi hade i alla fall tur med vädret" - fast utan det fina vädret

måndag 6 augusti 2012

Molly somnade gott i mitt knä i fredags natt när vi firade farmor Lena! Exempel på blöt kväll??

lördag 4 augusti 2012

Fästingäckel

Förra veckan fick Molly världens läskigaste fästing bakom örat, den var stor och såååå äcklig. Dessutom satt den stenhårt så Dennis fick bara bort kroppen (benen som satt kvar rörde sig fortfarande ändå, blää). Eftersom vi inte fick bort hela ville vi åka till vårdcentralen med henne men hon ville verkligen inte och blev jätteledsen så vi fick förklara att man kan bli sjuk annars, då säger Theo: "ja, annars kan Molly bli svartsjuk!".

Hon blev i alla fall ok med att åka dit, men dom fick inte bort den där heller, men det ska tydligen inte vara någon fara när man fått bort kroppen - är glad att vi är vaccinerade!!

fredag 3 augusti 2012

Tallinn

På väg hem från en härlig Tallinn-resa! Firade mamma och pappa som båda fyllt jämnt i år med en tripp med båt över till Tallinn och två hotellnätter där. Sovjethotell, byggdes till OS i Moskva, 1980 (?)... Men det var renoverat så det var helt ok, vårt hotellrum var dessutom större än lägenheten vi hade när vi bodde i England, det hade dessutom två badrum och bastu! Vi konstaterade att hotellet såg sämre ut på bilderna än i verkligheten, då har man kanske misslyckats med sin marknadsföring... Det bästa är att det var ett spa-hotell så nu är både händer och fötter ompysslade!