onsdag 16 december 2009

Snart tandlös trollunge

Jaha, så i februari kommer Theo förvandlas till ett litet troll, kommer nog bli ett väldigt sött troll dock...

Han måste alltså ta bort sin tand, den lilla "blåsan" på tandköttet innebär att det är var under och alltså en infektion. Eftersom man är rädd om tanden under drar man ut mjölktanden. Det dumma är att tanden bredvid är ännu mörkare men den har ingen blåsa så dom börjar med att dra ut den med blåsa, för att det blir jobbigt för honom att inte ha några framtänder - mest för talets skull tydligen. Hoppas hoppas hoppas han får ha kvar den andra tanden. Usch, det här känns inte kul alls, tycker såååå synd om honom!! Blir alldeles ledsen när jag tänker på det. Han var så otroligt duktig idag! Satt helt snällt och gapade bara tandläkaren sa att hon skulle titta på tänderna (vi hade tränat lite). Han bet ihop fint om röntgengrejen och satt helt still och bara nickade när dom sa saker till honom. Man blir gråtmild för mindre!

Innan dom sätter bedövningen och drar ut tanden kommer Theo få lugnande, något man dricker och som gör att man inte kommer ihåg det obehagliga senare. Är tydligen ett väldigt smärtsamt ställe att ta bedövning på och dessutom är rötterna så långa fortfarande så det är inte så trevligt, och då är det bättre att han mest kommer ihåg att han varit hos tandläkaren och inte så mycket mer.

Nähä, nu får jag nog titta på lite desperate eller något så jag får tankarna på något annat, gullunge!!

1 kommentar:

Fru C sa...

nej usch, jag blev alldeles tårögd, kan tänka mig hur du känner dig! fyy... men lugnande är bra, har vart med när syrran fick det när hon var liten och skulle göra skopi i urinröret och hon skrattade genom hela undersökningen, så hoppas det biter lika bra på lilla theo! Söt kommer han alltid vara oavsett antal tänder!