onsdag 26 augusti 2009

Gammalt

Kollade gamla kort och måste lägga in några här, lätt att glömma hur Theos kinder såg ut, han var en riktigt tjockisgubbe :)

071029


080118


080721

Kantarellsvammel

Testade ett nytt svampställe i Arnö, perfekt med så nära - fast jag trodde inte på det, tills vi kom till en glänta och det lyste gult överallt. Trodde det var löv men var ändå tvungen att springa före Dennis för att kunna säga att det var jag som hittade dom ;)

Fyllde två påsar (i storlek apoteket, men inte dom minsta - haha, lätt att förklara) vilket vi måste känna oss nöjda med eftersom vi hade både Theo och Molly med :) Ser så mycket mindre ut än det var! Jag som är van vid Linköpings, gå 3 timmar och hitta en halv svamp är överlycklig :)



Steka


Såsa


Kantarellkrustader måste vara bland det godaste som finns! Även om det inte ser så kul ut på kortet :) Tur att jag inte är gravid eftersom kantareller blir min fiende nummer 1 då!

måndag 24 augusti 2009

Dela med sig

Låg och myste med Theo och sa till honom: Du är bäst Theo

"Mamma också bäst" mmm, man blir ju tårögd, tills det kommer ett skratt:

"Pappa också bäst" Molly också bäst" mer skratt "Cicki och Valle också bäst, Jonas också bäst, Catrin också bäst" (dom vi åkte till västkusten med)

Så "special" kan jag känna mig ;) men man ska ju dela med sig...

onsdag 19 augusti 2009

Skaldjursafton


Notera snygga tallrikar :)

Fisketur


Idag åkte hela familjen och familjen Bollvik ut på fisketur på kvällen, härligt! Resultat: en skräpfisk (Usch vad det kändes som ett taskigt ord) som Theo fick slänga till en megafågel som åt upp den på ca 1 sekund...

tisdag 18 augusti 2009

Räkafton


Ikväll har det varit den traditionsenliga räkaftonen, precis som förra året lite för hög musik och alldeles för många sånger- det är trevligt att kunna prata lite med varandra också. Men räkorna var sjukt goda. Molly sov snällt och Theo var också duktig och fick vara ute och leka själv med dom stora pojkarna, dvs ca 4-7 år, han var överlycklig. "vill du gå in Theo" "nej, mamma gå in" Man blir så imponerad av vissa barn, en kille satte sig och lekte med Theo fast dom andra höll på att klättra, anledningen enligt honom: "han hade ingen att leka med så jag lekte lite med honom" sååå söt, jag vill ha uppfostringstips från dom föräldrarna! Jag frågade om det var ok att Theo var med dom och tittade när dom klättrade, "ja, han säger till när han vill gå till dig och då kommer jag med honom" hur snäll som helst. Theo börjar bli så stor nu, leka själv med dom stora killarna. Bör tilläggas att jag, och dom andra i sällskapet, fick nackspärr av att hela tiden vrida på huvudet mot sandlådan för att se så Theo var kvar :)

måndag 17 augusti 2009

Semester


Idag har Dennis och Theo varit ute på fisketur i båt, resultat noll fiskar. Molly och jag passade då på att njuta av solen på klipporna. Vi har idag också fångat brännmaneter, småfisk och lila sjöstjärna. Nu blir det mat

Fynd


Idag började vi vår semestervecka på Syd-Långö, på västkusten. Hittade en liten skatt av kantareller, det kostade mig ca 10 ilskna myggbett på en fot- jag hoppas det blir värt det, vi har dock inget att steka med eller på, hmm...

fredag 7 augusti 2009

Karusell-Theo!

Tömde kameran, lite kort från Dennis första semesterkväll, invigning av en solig altan, halvfärdig... smörgåstårta och rosé - härligt... fast det blir inte så lugnt och avkopplande med barn...

Sen är det kort på karuseller, barn som tittar på karuseller, barn som somnar snabbt efter karuselltittande- och åkande :) Ja, ni ser kanske själva utan att jag förklarar... :)







Igår spelade Mora Träsk, eftersom jag hade uppbackning av Theo och Mollys morfar och kusin passade jag på att åka dit när Dennis byggde. Vi kom sent och hann höra två låtar, men en av dom var tigerjakten, så det var ju tur ;) fast det visade sig att småttingarna var lite för trötta för det... men... att titta på karuseller var man inte för trött för, det var spännande!! Helt hypnotiserade båda två! Och Theo ville åka även de läskigaste... han fick dock nöja sig med två små, fast dom gick ganska högt upp - lite obehagligt när man själv är lite för stor för att sitta med... frågade vid första karusellen om jag fick åka med Theo på en biljett bara... "gubben" muttrade något om babino och "en biljett en person" så jag tänkte att jag får väl offra mig då och betala dubbelt, även om det känns dumt... men sen när jag lämnade fram båda biljetterna tog han bara en, dock under protest tror jag för han muttrade något samtidigt... men det var snällt! Vid andra karusellen var det inget mutter ens... bra!

Theo var såååå ledsen när han inte fick åka mer! Hoppas hoppas det här är lovande inför framtiden och större åk-attraktioner så jag får sällskap medan Dennis står på marken och håller väskorna! Theo som innan inte ens vågat åka såna grejer i affärer, som man stoppar pengar i...

Trötta barn somnade på två sekunder i bilen på vägen hem...

onsdag 5 augusti 2009

Matshopping

Igår upptäckte jag en fördel med att handla med barn. Jag handlade nämligen med Theo och Molly och hade ingen lista, så jag sa till Theo att han skulle påminna mig om att vi skulle ha välling också. Efter det satt han och sa med jämna mellanrum "vi ska ha välling också" oväntat nog så var det med lagom jämna mellanrum, ändå tills jag hade tagit vällingen - perfekt!

Däremot ska man inte säga "ropa om du ser krossade tomater"...

tisdag 4 augusti 2009

Vad tycks, krusbärssaft eller sylt?

I förrgår när jag hämtade Theo på dagis var den en kille där som var något år äldre än Theo, han cyklade förbi på sin trehjuling, såg mig med Molly och frågade: "Varför har du en till bebis?" Jaa, det är en mycket bra fråga - inte helt lätt att svara på, svarade att det är mysigt... :)

Väntar nu på att Theo ska somna, inte helt lätt ikväll tydligen... igår gick det bra men då var vi också på kalas i Stigtomta och firade "Farmor" så då blev det sent och han somnade i bilen på vägen hem, mycket smidigt...

Igår köpte vi en liten bil till, behöver två här ute och det känns lite dumt att hela tiden lägga beslag på en av Stigtomta-bilarna. Så en liten Renault megan är nu våran, håll tummarna för att den håller, vi har ju inte världens tur med såna saker och jag vågar inte ens räkna på hur mycket pengar vi lagt på bil... det var en äldre man som haft den och han ville nog inte skiljas ifrån den men hans fru hade nu ont i fötterna så dom hade köpt en automat... när vi skulle åka kom han "jag ska bara visa det här, och det här, och det här, och dom behöver inte så mycket olja så tänkt på det, och det här" hoppas att det är ett bra tecken!! Avslutar det här med ett litet citat:

Mannen säger stolt: Och så har den en jättefin radio också
Dennis tittar på den: Jaha, det är kasset, jaja - men radion kan man ju byta ut lätt

Förresten, någon som har förslag på vad som är godast av rubriken?

måndag 3 augusti 2009

Tidsoptimist-pussel

Nu är Theo på dagis - går för övrigt perfekt att lämna honom på "sommarsammanslagningsdagiset", förra veckan började Molly ta av sig mössan när vi var där: Nej Bolly, åka hem! och sen: Hejdå mamma, hejdå - utan att jag ens var redo :) Så skönt, det känns hemskt att vi tvingade honom vara på det andra dagiset, var ju som vi misstänkte, han vantrivdes där - säkert mycket pga att han var äldst, här finns det större barn och det har från början varit smärtfritt att lämna honom där trots att han inte kände någon alls... hoppas verkligen det nya dagiset i höst blir lika bra!!! Måste tillägga att det är inte bara Theo som slutat på det andra dagiset, tror 5 av 8 barn har bytt, undra vad det betyder...

Ialla fall, nu är alltså Theo på dagis och snart ska Molly sova, jag sitter och funderar på hur jag ska få ihop tiden, tänkte t.ex. passa på att sova, städa, äta frukost, dricka extra té, göra sylt, se om jag kan göra något på altanen, duscha, plocka undan kläderna vi shoppade i helgen, städa garderoben, sätta upp gardiner i Theos rum... ja, listan fortsätter nog i evigheter, Molly sover ca 1 timme max... några tips på hur man får ihop det där?

Förresten, tack för spontanbesöken i helgen - supertrevligt!