fredag 17 oktober 2008

Hem igen

Mycket riktigt, efter lite mannekängande hemma så kommer jag lämna tillbaka både byxor och klänning, ialla fall jeansen - är alltså fortfarande på jakt efter dom perfekta byxorna, suck. Klänningen får kanske stanna, men det beror på - fanns en liknande kjol, så det kanske blir den istället. Är från gina tricot - en liten halvpuffig sak, sååå fin.

Idag har vi alltså kommit hem från Linköping (jag åker hem till Linköping och sen åker jag hem till Nyköping igen, lite kluven) lyssnade på p3 populär och blev lite upprörd. Var tvungen att ringa till Dennis och avreagera mig lite varje gång dom spelade musik. Paolo Roberto var på besök i återvinningsintervjun (tror jag det heter) i vilken dom gled in på ämnet feminism och jämställdhet. Jag blir så trött på människor som inte lyssnar, om han säger att han är mot feminism men för jämställdhet, vad är det då att bli upprörd över?? Det är väl ändå jämställdheten som är det viktiga i frågan? Vad mer begärs. Dessutom blev Hanna Fahl irriterad när dom diskuterade föräldraledighet och menade att det handlar om pengar och löner. Och visst är det så i många fall, men som även Paolo försökte säga, men inte fick för att dom då helt plötsligt skulle byta ämne, så är det många som inte delar av andra anledningar. Det ser jag ju bara om jag tittar runt i min umgängeskrets, det är flera mammor som är hemma mer än papporna eftersom dom vill det. I vissa fall kanske papporna vill vara hemma men mammorna vill inte dela med sig så mycket och då går dom med på det. Jag tror att det är ofta är så, många mammor är nöjda med att vara hemma och har inte alls lust att dela med sig, och vad spelar det för roll hur man delar - huvudsaken är väl att man är överens.

Nu känner jag mig inte så lite patetisk som sitter och försvarar Paolo Roberto, men jag blir så irriterad på tyckare som tror att dom vet bäst fast dom inte ens lyssnar på andra åsikter eftersom dom redan har bestämt sig. Lätt att ha en åsikt och stå för den när man inte kan försvara den utan väljer att spela nästa låt istället.

Inga kommentarer: