torsdag 2 april 2009

28 mars

Sitter på Hotell London Metropole nu och väntar när Dennis duschar. Kanske inte så svårt att lista ut att vi alltså befinner oss i London! Dennis fyllde ju 30 i januari och då gav jag honom fejk-presenter för att lura iväg honom hit den här helgen. Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig så jag var lite besviken ett tag :) Dels la hans jobb in after work med bowling och fest på fredagen. Inte så lyckat när vårt plan skulle lyfta 06.50 dagen efter... men det löste jag genom att hitta på en tjejhelg med Jönköpingstjejerna så att Dennis var tvungen att skjutsa mig tidigt. Sen i onsdags började Dennis prata om att K-rauta sålde virke billigt, jag fattade det som att det var i helgen och fick panik och berättade till slut. Det visade sig dock att Dennis tänkt köpa virket på torsdagen så det var egentligen lugnt. Jag var inte så glad! Men, inget ont som inte har något gott med sig – han hade inte fattat att han skulle vara ledig på måndag pga min fejkade jobbutbildning i Katrineholm, han trodde den var på kvällen – mycket logiskt! Så, det var nog bra att jag berättade så vi inte satt här måndag utan ledigt.

Vi landade tidigt igår men busstransfer och att hitta rätt tar sin lilla tid, så vi kom till hotellet vid 11-12 kanske. Då fanns det inget ledigt rum så vi gick och åt lunch. Fanns massa spännande libanesiska restauranger, men vi hamnade på subway – kändes på något sätt tryggare att börja med, fegt jag vet! Vi gick i alla fall förbi McDonalds, så lite bra var vi – mest för att vi vet att det är så mycket sämre här, inga dippsåser t.ex, eller jo ketchup förstås...

Vi slappade sedan ett tag på hotellrummet – är väl det trötta dubbelsmåbarnsföräldrar ska göra? Sen mötte vi upp Lotta och Kevin och gick från pub till pub och åt på en sushi-restaurang där man får äta så mycket man orkar – mums! Hade lite otur med pubarna, mycket fullt och mycket hög musik – så vi gick ganska mycket bokstavligen från pub till pub, men några guldkorn hittade vi också!

Nördiga turister som vi är var vi tvungna att ha stegräknare med oss, ca 19000 steg igår – men då började vi vid 15-tiden så det måste ju vara ok? Jag hade dessutom högklackat större delen av dom stegen, måste vara extrapoäng? Och att gå upp för trapporna istället för hissen från London tunnelbanas djupaste punkt, minst tredubbelt? Benen krampade rätt bra efter det, träna någon?

------------

Åhh, denna hotellfrukost! När vi var i Barcelona med Dennis familj hade dom en underbar hotellfrukost, den bästa! Den kan nu se sig slagen! Små söta burkar med marmelad och honung, små nutellaförpackningar, små ostar mmm... en kock som står och steker ägg och omelett. Människor överallt som fyller på och plockar undan hela tiden – ja, det var underbart... blåbärsmuffins, melon, blåbär! Ja, jag kan hålla på i evigheter tror jag.

Nu blir det stan, och dagens viktigaste mission – hur ska vi kunna få med oss dom söta små burkarna ut ur restaurangen och hem?

1 kommentar:

Matilda sa...

hepp!
Vad bodde ni på för hotell, var det lyxigt? När jag och Niklas var i London, 6 år sen nu räckte pengarna bara till vandrarhem...det var riktigt sunkigt och frukost ingick, men det var typ det värsta korridorskök du sett så det blev inte mycket med det. Tipsa gärna om detta hotell, kanske vore nåt om vi åker tillbaka!
kram Matilda